ΕΛΛΑΔΑ

Νέος «σύμμαχος» στο πλευρό των καθαριστριών

Νέος «σύμμαχος» στο πλευρό των καθαριστριών

Την συμπαράστασή τους στον «δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών» εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως είναι απαίτησή τους από την κυβέρνηση η άμεση επαναπρόσληψή τους, ενώ τονίζουν πως α αγώνας τους είναι υπόθεση όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και στήριξη στον περήφανο και δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι καθαρίστριες με τον αδιάκοπο και αταλάντευτο αγώνα τους, σηκώνουν το βάρος της αξιοπρέπειας κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, κάθε πολίτη που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για το πώς οι αγώνες για το δίκαιο κερδίζουν εκτός από τη δικαίωση, την καταξίωση στη συνείδηση του κάθε ένα από εμάς.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση επαναπρόσληψή τους, όπως προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξέδωσε την απόφαση επισήμανε ότι η κατάργηση οργανικής θέσης δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε, και έτσι «το εναγόμενο αρκέστηκε να προχωρήσει αυθαίρετα στην κατάργηση των οργανικών θέσεων».

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, δεν είναι μόνο υπόθεση των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε μικρομεσαίου επιχειρηματία, κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΒΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ απόψε το βράδυ

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας