ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 7.500 φιάλες λαθραίων ποτών

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 7.500 φιάλες λαθραίων ποτών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς εντόπισαν επιχείρηση βιτρίνα που ασχολείται με το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών ειδών. Στην πραγματικότητα η επιχείρηση είχε μετατραπεί σε εργαστήριο που δραστηριοποιούταν στο λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Ένας 53χρονος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για Πλαστογραφία, Απάτη κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, τα τελευταία δύο χρόνια, ο 53χρονος, είχε μετατρέψει τη νομιμοφανή επιχείρησή του, σε εργαστήριο παράνομης εμφιάλωσης και εισαγωγής λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι, βότκα και τζιν), αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη και προκαλώντας στο Ελληνικό Δημόσιο μεγάλη οικονομική ζημία από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και τέλη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εισήγαγε αλκοολούχες φιάλες από τη Βουλγαρία και χρησιμοποιώντας θερμαντικά μηχανήματα, επικολλούσε στο σώμα των μπουκαλιών πλαστές ετικέτες εταιρειών παραγωγής - εμφιάλωσης ποτών.

Συντάχθηκαν συνολικά 49 πρωτόκολλα δειγματοληψίας και ελήφθησαν αντίστοιχα δείγματα, από αρμόδιο υπάλληλο του Γενικού Χημείου του Κράτους, για τη διενέργεια σχετικού ελέγχου. Κατασχέθηκαν περισσότερες από 7500 φιάλες ποτών, διαφόρων εταιρειών και περιεχομένου, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων εμφιάλωσης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιτήρησης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και προ της αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε 49χρονος, ο οποίος αφαίρεσε από το παράνομο εργαστήριο, φιάλες ποτών, οπότε και συνελήφθη.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες συλλήψεις στο Κέντρο σε αστυνομική επιχείρηση (pics-vid)