ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΦΙΑ: Από 1η Αυγούστου στο taxis τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Από 1η Αυγούστου στο taxis τα εκκαθαριστικά

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι σταδιακά διαθέσιμα από σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου.

Άρα, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ, με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην τράπεζα την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.

Αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ’ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Υπάρχει χρόνος για διορθώσεις στα λάθη λέει το ΥΠΟΙΚ