ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 54χρονος εξωθούσε παιδιά στην επαιτεία

Ρόδος: 54χρονος εξωθούσε παιδιά στην επαιτεία

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 54χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος συνελήφθη καθώς εξωθούσε στην επαιτεία τρία παιδιά Ρομά.

Ωστόσο, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων ατόμων, ενώ χειροπέδες φόρεσαν και οι γονείς των ανήλικων γιατί τα εξέθεταν σε κίνδυνο και τους επέτρεπαν να επαιτούν.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, με συμμέτοχη της Ομάδας ΔΙΑΣ, κατά την οποία εντοπίστηκε επ' αυτοφώρω ο 54χρονος να παραλαμβάνει τρία ανήλικα παιδιά, Ρομά (ηλικίας 3 έως 11 ετών) από τους γονείς τους, οι οποίοι διέμεναν παράνομα σε εγκαταλειμμένη δημοτική κτιριακή εγκατάσταση στην πόλη της Ρόδου, με σκοπό να τα προωθήσει στην επαιτεία.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο 54χρονος δράστης τοποθετούσε τα ανήλικα παιδιά σε πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, όπου εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τα εφοδίαζε με πλακάτ-επιγραφές που διέγειραν το κοινό αίσθημα των πολιτών-επισκεπτών- τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά. Στην συνέχεια, τα επιτηρούσε και εισέπραττε τα χρήματα για προσωπικό του όφελος, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στα ανήλικα παιδιά την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Διαβάστε επίσης:

Μάνη: Τι υποστηρίζουν οι 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας