ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΠΕ: Διεθνές συνέδριο με θέμα την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση

ΚΕΠΕ: Διεθνές συνέδριο με θέμα την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση

Το διεθνές συνέδριο «2014 Multinational Finance Society Winter Conference», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 14-16 Δεκεμβρίου 2014, με θέμα: «Global Financial and Economic Crisis: Challenges and Prospects», συνδιοργανώνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από κοινού με το Multinational Finance Society.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η διενέργεια ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκών, ερευνητών, υποψήφιων διδακτόρων και επαγγελματιών από διάφορους διεθνείς οργανισμούς για επίκαιρα οικονομικά ζητήματα και εμπειρικά ευρήματα, που άπτονται της πρόσφατης κρίσης στην Ευρωζώνη.

Οι βασικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Crisis in the Eurozone: The case of Cyprus and Greece» («Η Κρίση στην Ευρωζώνη: Οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου»).

Η πρόσκληση του συνεδρίου θα αποσταλεί σε 9.000 πανεπιστημιακούς καθηγητές σε όλο τον κόσμο. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά οι:

-Δ. Βαγιανός, καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη των Δυσλειτουργιών των Κεφαλαιαγορών Paul Woolley, London School of Economics
-Ν. Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
-Φ. Σαχινίδης, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ)
-Γ. Σταθάκης, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
-Χρ. Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
-Κ. Χασάπης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Υπεύθυνοι της οργάνωσης και του προγράμματος του συνεδρίου θα είναι ο Ν. Φίλιππας, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο Π. Θεοδοσίου, καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία