ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς μηχανήματα τα Χανιά σε τυχόν νέα κακοκαιρία

Χωρίς μηχανήματα τα Χανιά σε τυχόν νέα κακοκαιρία

Απόψε (17/1/2015) το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εκχιονισμός του «Σελινιώτικου Γύρου», δηλαδή του δρόμου με τον οποίο συνδέεται ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με το οροπέδιο του Ομαλού.

Στην περιοχή από το πρωί εργάζονται μηχανήματα έργων, παρουσία και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Τάσου Κουρουπάκη.

Στο μεταξύ, τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, από την αρχή του χρόνου, οι καταρρακτώδεις βροχές και οι χιονοπτώσεις ανάγκασαν την Αντιπεριφέρεια Χανίων να εκμισθώνει ιδιώτες εργολάβους με δικά τους μηχανήματα.

Και αυτό γιατί παρά το ότι η Αντιπεριφέρεια διαθέτει μηχανήματα, δεν μπορεί να τα κινήσει αφού οι οδηγοί που υπήρχαν συνταξιοδοτήθηκαν και δεν εγκρίνονται νέες προσλήψεις.

Όμως το μέγεθος των προβλημάτων από το κλείσιμο των δρόμων, είτε λόγω κατολισθήσεων , είτε λόγω χιονοπτώσεων, είχε σαν αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα χρήματα που είχε στην διάθεσή της η Αντιπεριφέρεια Χανίων για αυτές τις εργολαβίες.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, ο κ.Τάσος Κουρουπάκης, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς ο χειμώνας δεν έχει περάσει και σε ενδεχόμενες νέες κακοκαιρίες , η Αντιπεριφέρεια δεν θα μπορέσει να εκμισθώσει ιδιωτικά μηχανήματα έργων.

Ο κ. Κουρουπάκης, απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία, να βρεθεί λύση με την χορήγηση πρόσθετών πιστώσεων, πριν να είναι αργά.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις