ΕΛΛΑΔΑ

Από αέρος η διάσωση εγκλωβισμένων σε χωριό στη Ναυπακτία

Από αέρος η διάσωση εγκλωβισμένων σε χωριό στη Ναυπακτία

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ελικόπτερο απογειώθηκε από το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο με προορισμό το χωριό Κλεπά Ναυπακτίας, ώστε να μεταφέρει όσους έχρηζαν άμεσης βοήθειας.

Τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έχει αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Ναύπακτο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού S-70 AEGEAN HAWK.

Περίπου πενήντα κάτοικοι είχαν αποκλειστεί και οι αρμόδιες αρχές της ΠΔΕ, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση του οικισμού.

Η επικοινωνία των κατοίκων με τις αρχές ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς στο χωριό δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα υπήρχαν και στις γραμμές του ΟΤΕ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας πήγε στην ορεινή Ναυπακτία, όπου υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με την κατολίσθηση στην Κλεπά.

elikoptero

Φωτογραφία από το nafsclick.blogspot.gr

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναμένεται ελικόπτερο στη Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην περιοχή και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου. Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλεπάς που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.

Βίντεο: NafpaktiaNews

Σχετικές ειδήσεις