ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένες καταστροφές στην Ήπειρο από την κακοκαιρία

Εκτεταμένες καταστροφές στην Ήπειρο από την κακοκαιρία

Στα 329 ανέρχονται -από την έως τώρα καταγραφή-τα κτίσματα στην Άρτα που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και στα 43 στις περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δημοσιεύονται στο Epirus Gate, στην Άρτα από τα 329 κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, τα 229 είναι κατοικίες, τα 28 επαγγελματικοί χώροι, τα 78 αποθηκευτικοί χώροι και τα 4 δημόσια κτίρια.

Στα Ιωάννινα από τα 43 κτίρια που επλήγησαν -το ίδιο διάστημα- τα 16 είναι κατοικίες, τα 18 επαγγελματικοί χώροι, τα 6 αποθηκευτικοί χώροι και τα 3 δημόσια κτίρια.

Διευκρινίζεται ότι οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη.

Η βροχή που συνεχίζει να πέφτει δημιουργεί νέα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων.

Στο Νησί των Ιωαννίνων ανέβηκαν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Στα προάστια Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Πέραμα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης άρχισε η εκκένωση σπιτιών, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, διότι πέραν της πλημμύρας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, την Τετάρτη (4/2/2015), σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Γότιστας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς Γότιστα, Κράψη και Ανατολική.

Σχετικές ειδήσεις