Λάρισα: Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές για τις συνθήκες κράτησης

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Λάρισα: Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές για τις συνθήκες κράτησης

Περίπου 400 κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας παρέμειναν για περίπου μία ώρα στον προαύλιο χώρο των φυλακών Λάρισας μετά το πέρας του προαυλισμού τους, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης.

Οι κρατούμενοι, απέστειλαν επίσης και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι έπρεπε σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα να επιστρέψουν στα κελιά τους, μετά τον προαυλισμό, στις 5.45 μμ ωστόσο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και παρέμειναν στον χώρο προαυλισμού μέχρι και τις 7 μμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κύριο αίτημα των κρατουμένων είναι η αλλαγή της διεύθυνσης στο σωφρονιστικό κατάστημα ενώ ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπεγράφη από 198 κρατούμενους της Α’ πτέρυγας και 149 κρατούμενους της Γ’ πτέρυγας «η αυθαιρεσία και η κάθε είδους ρατσιστική αντιμετώπιση των κρατουμένων από τη διεύθυνση αλλά και το προσωπικό της φυλακής έχει επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την διαβίωσή μας».

Οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα τους σε μόνιμη βάση, όσον αφορά τις άδειες και τις πειθαρχικές ποινές, χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τη σίτισή τους, ενώ, όπως αναφέρουν, είναι ανύπαρκτη η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved