ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Η στιγμή της εισβολής των αντιεξουσιαστών

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Η στιγμή της εισβολής των αντιεξουσιαστών

Έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2015, η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιεξουσιαστές.

Οι αντιεξουσιαστές προέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, εκφράζοντας παράλληλα και την συμπαράσταση τους στους απεργούς πείνας.

Οι καταληψίες μπήκαν στο κτήριο, χωρίς να προβληθεί αντίσταση από τους φύλακες της εισόδου και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω επεισόδιο.

Τα περίπου 50 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στη συνέχεια ανήρτησαν πανό, με τα οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, όπως επίσης των συγγενών και των φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

«Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για :
• Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
• Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
• Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
• Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και το αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους».
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της εισβολής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακατανόητη ενέργεια η κατάληψη στην Κουμουνδούρου

Η συμβολική κατάληψη αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ενέργεια «το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Π. Λάμπρου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων, υπογραμμίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων.
«Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα», σημειώνει, τονίζοντας πως ταυτόχρονα, στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή» προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους» υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση.