ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή σε τέσσερις γυναίκες χάρισε η 17χρονη μαθήτρια που έπεσε στο κενό

Ζωή σε τέσσερις γυναίκες χάρισε η 17χρονη μαθήτρια που έπεσε στο κενό

Ζωή σε τέσσερις γυναίκες «χάρισε» η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία που έχασε τη ζωή της μετά την πτώση από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, όπου βρισκόταν διακοπές με το σχολείο.

Οι γονείς της 17χρονης αποφάσισαν να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων της κόρης τους, η οποία πριν από δύο εβδομάδες υπέστη θανάσιμο εγκεφαλικό τραύμα μετά την πτώση της από μπαλκόνι σε ξενοδοχείο της Ρώμης.

Η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» σε άρθρο της αναφέρεται εκτενώς στην τραγωδία και ευγνωμονεί τους γονείς της 17χρονης για την απόφασή τους! Μάλιστα, το άρθρο έχει τίτλο «Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές».

Ο δημοσιογράφος Ρινάλντο Φρινιάνι αναφέρει ότι «η καρδιά της κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη».

Σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, και στην τρίτη κοπέλα μπόρεσε να μεταμοσχευθεί ένας από τους νεφρούς. Ο δεύτερος νεφρός, τέλος, μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα.

Δεν ήταν αυτοκτονία

Αιτία του δυστυχήματος, της «κακιάς στιγμής» όπως αναφέρουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση, όπως φαίνεται, με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας. «Οι έρευνες αποσαφήνισαν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία» γράφει η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Σχετικές ειδήσεις