ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Νέες συγκεντρώσεις στη μνήμη του Βαγγέλη στη Γαλακτοκομική Σχολή (video)

Ιωάννινα: Νέες συγκεντρώσεις στη μνήμη του Βαγγέλη στη Γαλακτοκομική Σχολή (video)

Στην είσοδο της Γαλακτοκομικής Σχολής έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, καθώς έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μέχρι στιγμής έξω από το κτήριο ο αριθμός των συγκεντρωμένων είναι μικρός, αναφέρει το epirusgate.blogspot.gr. Η διαμαρτυρία είναι σιωπηλή και διοργανώθηκε κατά του bullying, της ψυχολογικής και σωματικής βίας που οδήγησε τον 20χρονο στο θάνατο.

Το ραντεβού για την συγκέντρωση δόθηκε μέσω facebook.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών πραγματοποίησαν πορεία στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος σπουδαστής και άφησαν από ένα κεράκι στο σημείο. Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα στην μνήμη του 20χρονου και επέστρεψαν στη σχολή. Στο σημείο παραμένουν περίπου 50 διαδηλωτές. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (20/3/2015).

Νωρίτερα, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής είπε πως είναι απαράδεκτο να δηλώνεις ότι είσαι κατά της βίας και να το εκδηλώνεις με βία.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (18/3/2015), είχε πραγραμματιστεί παρόμοια συγκέντρωση κατά την οποία έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, η οποία εκτονώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Στο σημείο έσπευσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή καιπαρατάζθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα καιτά των σπουδαστών της Σχολής.

Σε «Βαγγέλης Γιακουμάκης» μετονομάζεται η Σχολή

Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha τις πληροφορίες περί ονομασίας της Γαλακτοκομικής Σχολής σε «Βαγγέλης Γιακουμάκης».

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου του Alpha και τον Σπύρο Χαριτάτο, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ομάδας του Facebook με την οποία ζητά τη μετονομασία της Σχολής, ως «μια καλή ιδέα».

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να μείνει η μνήμη αυτού του πρώτου θύματος για να την έχουμε μόνιμα στο μυαλό μας, ότι έχουν συμβεί στην Ελλάδα τέτοια πράγματα».

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης (19/3) ο κ. Μπαλτάς είχε αποκαλύψει ότι βρέθηκε στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας, μια έρευνα για το bullying, που είχε διεξαχθεί πριν από δύο χρόνια και δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Σχετικές ειδήσεις