ΕΛΛΑΔΑ

Νοίκιαζε σπίτια χωρίς σήμα του ΕΟΤ η σύζυγος Βαρουφάκη

Νοίκιαζε σπίτια χωρίς σήμα του ΕΟΤ η σύζυγος Βαρουφάκη

Ένα σπίτι στην Πλάκα κι ένα στην Αίγινα ενοικίαζε για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, χωρίς όμως αμφότερα να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η οποία αναφέρει ότι στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Δανάη Στράτου και η μητέρα της (γνωστή εικαστικός) Ελένη Πόταγα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, να έχουν μεριμνήσει ώστε να έχουν εκδώσει την απαραίτητη άδεια του ΕΟΤ.

Με αυτή την άδεια μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από ενοικιάσεις, με το απουσία της να επισύρει πρόστιμο ύψους 50.00 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εφημερίδα, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο αυτά σπίτια.

«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιοκτήτες –σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»- της βίλας στην Αίγινα είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος (υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ) ενώ το νεοκλασικό της Πλάκας φαίνεται ότι ανήκει στην Ελένη Πόταγα.

Σχετικές ειδήσεις