ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρός ο Σήφης ο κροκόδειλος (Photos)

Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρός ο Σήφης ο κροκόδειλος (Photos)

Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος που εδώ και μήνες παρέμενε στο Φράγμα Ποταμών στο Αμάρι μετά από σωρεία αποτυχημένων προσπαθειών να εγκλωβιστεί και να απομακρυνθεί από την τεχνητή λίμνη.

Ο «Σήφης» πιθανότατα δεν άντεξε το βαρύ χειμώνα της Κρήτης και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Εργαζόμενος του ΟΑΚ εντόπισε την Κυριακή τον κροκόδειλο νεκρό και σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σώμα του δεν έχουν βρεθεί τραύματα.

Για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το goodnet, όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο. Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.

Πηγή φωτογραφιών: rethemnonews

Σχετικές ειδήσεις