ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία με τις μαγκούρες

Κρήτη: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία με τις μαγκούρες

Για την Τετάρτη 29 Απριλίου διεκόπη η δίκη για τον ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Κώστα Προβιδάκη, πριν ένα χρόνο στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις νεαροί, δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 25 χρόνων και ο 27χρονος φίλος τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου, με μαγκούρες τον άτυχο 51χρονο, γιατί τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του!

Μετά την κατάθεση του αδερφού του θύματος, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρεις κατηγορούμενους χαρακτηρίζοντάς τους "νταήδες της Μεσαράς", κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής του Αντισκαρίου.

Οι τόνοι, στη δικαστική αίθουσα ανέβηκαν, ωστόσο, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, Γιώργος Στειακάκης, ρωτούσε επίμονα το μάρτυρα, αν μετά το συμβάν τηλεφώνησε στην οικογένεια του 27χρονου, λέγοντάς τους ότι "το παιδί σας δε φταίει". Ο μάρτυρας το αρνήθηκε και τότε ανέβηκαν οι τόνοι, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία. Οι συγγενείς του θύματος ξεσηκώθηκαν και σημειώθηκε ένταση, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει του ελέγχου.

Ακόμα, αίτημα να κληθεί ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κατέθεσε ο συνήγορος Γ.Στειακάκης προκειμένου να καταθέσει για τη συνομιλία που είχε με τον αυτόπτη μάρτυρα και την επικοινωνία του δεύτερου με την οικογένεια του 27χρονου. Η Έδρα επιφυλάχθηκε απέναντι στο αίτημα.

Τέλος, για την υπόθεση κατέθεσαν μέχρι τώρα και αστυνομικοί οι οποίοι επιλήφθηκαν του περιστατικού και αναφέρθηκαν και στο περισατικό που ακολούθησε του φονικού με τον 27χρονο να κλεβει αυτοκίνητο για να ξεφύγει και τους ίδιους να τον καταδιώκουν με περιπολικό με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή τους αλλά και τις ζωές των πεζών.

Σύμφωνα με το cretalive, η υπόθεση θα συνεχιστεί με τέσσερις μάρτυρες του κατηγορητηρίου και με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Σχετικές ειδήσεις