ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα γιορτής για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που επιστρέφουν στη δουλειά τους

Ημέρα γιορτής για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που επιστρέφουν στη δουλειά τους

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου, καθώς οι πρώην απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου επιστρέφουν στη δουλειά τους.

Φορώντας τα χαρακτηριστικά κόκκινα γάντια τους οι καθαρίστριες γιόρτασαν τη δικαίωσή τους στην Καραγιώργη Σερβίας, μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για την επαναπρόσληψή τους.

Οι 595 καθαρίστριες με δάκρυα χαράς ξέστησαν τη σκηνή που είχαν για 571 ημέρες και ανάρτησαν ένα πανό που γράφει «οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 super active κατά των λεκέδων της υποκρισίας».

Η αν. υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη επισκέφτηκε το πρωί τις καθαρίστριες και θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήγε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου υπήρχε ένα πανό για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες «που όλες μου ήταν άγνωστες και εγώ ήμουν άγνωστη γι' αυτές», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση, με αφορμή την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο, εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναχωρώντας για το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η σκέψη μου είναι μαζί τους, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης προσθέτοντας: «Δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το Υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους».

«Οι καθαρίστριες νίκησαν, γιατί αγωνίστηκαν, γιατί χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος στη σκηνή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

«Η απάντηση των καθαριστριών δεν είναι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι για κάθε εργαζόμενο είτε δουλεύει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και είναι μια απάντηση για δικαιώματα στους εργασιακούς χώρους, σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις, εναντίον του φόβου και να ξαναγυρίζουμε στην εποχή που είχαμε εργατικά δικαιώματα και εργατικό δίκαιο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έδωσε το «παρών» στο υπουργείο Οικονομικών για να στηρίξει τον αγώνα των καθαριστριών.

Και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» από τις 7 το πρωί εκπέμπει από την Καραγιώργη Σερβίας, «από το στρατηγικό σημείο του εργατικού αγώνα τους που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

image 11 05 15 11 51

Σχετικές ειδήσεις