ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 33χρονης απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αυτοκτονία 33χρονης απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μία ακόμη αυτοκτονία κατάφερε να αποτρέψει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert» και σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert», ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (08/07) από χρήστη του διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατείχε και διαχειριζόταν προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε προβεί σε ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε η 33χρονη, ενώ εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 33χρονη εντοπίστηκε στην οικία της χωρίς τις αισθήσεις της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Σχετικές ειδήσεις