Χανιά: Πρόγραμμα για τη στέγαση αστέγων

Νewsbomb

Χανιά: Πρόγραμμα για τη στέγαση αστέγων

Πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης των αστέγων που έχουν καταγραφεί στην πόλη των Χανίων θα υλοποιηθεί από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι μεμονωμένοι άστεγοι και οικογένειες αστέγων που ήδη έχουν καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Μιχάλης Βλαχάκης, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα πρέπει να βρεθεί στέγη για τους ωφελούμενος.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες που έχουν κατάλληλα οικήματα για να στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης.

Όπως επεσήμανε, το σύνολο του προγράμματος καλύπτεται από συνολικό ποσό 129.300 ευρώ από τα οποία τα 38.707 που αφορούν την πρώτη δόση είναι ήδη στη διάθεση της Σύμπραξης Φορέων που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα καταβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος που είναι 12 μήνες, είναι 180 ευρώ για γκαρσονιέρες όπου θα φιλοξενείται ένα άτομο και έως 280 ευρώ για κάθε διαμέρισμα που θα φιλοξενούνται οικογένειες.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος θα καταβάλλονται και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας.

Μάλιστα, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος αναζητούν και 12 επιχειρήσεις της πόλης όπου θα απασχοληθούν άστεγοι που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα.

Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου κρίθηκαν ως ωφελούμενοι του προγράμματος 10 μεμονωμένοι άστεγοι και δύο οικογένειες των δύο και τεσσάρων ατόμων αντίστοιχα.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved