ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2015: Σε εξέλιξη οι πορείες της Θεσσαλονίκης (photos)

ΔΕΘ 2015: Σε εξέλιξη οι πορείες της Θεσσαλονίκης (photos)

Σείεται η Θεσσαλονίκη από τις πορείες διαμαρτυρίας κόντρα στα μνημόνια. Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ και τα Σωματεία Εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας -Στην Τσιμισκή η πορεία. Οδηγούν οι αντιεξουσιαστές. Πίσω λαϊκή ενότητα.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Θωμάς Μόσχος - Διονυσία Προκόπη

Σε εξέλιξη η πορεία χιλιάδων μεταλλωρύχων και κατοίκων της Χαλκιδικής, κατά την πρώτη μέρα εργασιών της 80ής Διεθνούς Έκθεσης.

Με συνθήματα όπως «Σκουριές, Χρυσός, Ευημερία, κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία», πάνω από 4000 άνθρωποι, μεταλλωρύχοι και κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποιούν πορεία προς το άγαλμα του Βενιζέλου, αξιώνοντας δικαίωμα στην εργασία που τους στέρησε η απόφαση Σκουρλέτη για ανάκληση των μελετών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΘ.

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, με κοινή απόφαση των Σωματείων Εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, συμμετέχουν και οι μεταλλωρύχοι.

gsee

Λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από το Βελλίδειο. Λίγο νωρίτερα, μήνυμα κατά των Μνημονίων είχε στείλει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δε θα υποστείλουμε τον αγώνα μέχρι ο λαός μας να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο αυτής της χώρας, μέχρι να περάσει πραγματικά η εξουσία στα χέρια του λαού μας. Γιατί μόνο έτσι θα καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.

koutsoumpas
PAME

Παρουσία του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη η πορεία της Λαϊκής Ενότητας.

LAE

Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δείχνει 37 βαθμούς κελσίου και παρόλα αυτά ο κόσμος εξακολουθεί να συγκεντρώνεται. Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομία λόγω των διαδηλώσεων, με αφορμή τα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ.

Σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης υπάρχουν ακροβολισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο έκαναν την εμφάνιση τους και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή αλλα παρακολουθούν διακριτικά και απο απόσταση τις προσυγκεντρώσεις. Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

thes 2