ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Ηπείρου - Έστρωσε... χαλάζι στην Πρέβεζα (photos)

Πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Ηπείρου - Έστρωσε... χαλάζι στην Πρέβεζα (photos)

Χιονίζει στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων και οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό από το βράδυ της Παρασκευής (27/11) και τα μηχανήματα εκχιονισμού έχουν βγει στους δρόμους και δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καταβάλλεται προσπάθεια σε συνεργασία και με τους δήμους να καθαρίσουν οι δρόμοι από το χιόνι, ώστε το οδόστρωμα να μην είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς αλλά και για να μην υπάρξουν προβλήματα αποκλεισμού χωριών. Ωστόσο, από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, τρία λεπτά ήταν αρκετά να ντυθεί η Πρέβεζα στα άσπρα, μετά την χαλαζόπτωση που έπληξε χθες αργά το βράδυ την πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές.

Όπως αναφέρει το pamepreveza.gr, ισχυρή βροχόπτωση κατά διαστήματα, κεραυνοί, και δυνατοί άνεμοι, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία συμπληρώθηκε με δυνατή χαλαζόπτωση.

Στην εθνική οδό και στο ύψος της διασταύρωσης με Παντοκράτορα το χαλάζι που είχε συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα δυσκόλεψε για λίγα λεπτά τους οδηγούς των οχημάτων.

Σε περιοχές εντός πόλης, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο ισχυρή που στην κυριολεξία οι δρόμοι καλύφθηκαν από αρκετά εκατοστά, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Πάντως το φαινόμενο δεν κράτησε παρά λίγα λεπτά, ωστόσο κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.

Παράλληλα, πυκνό στρώμα χιονιού κάλυψε χθες βράδυ το Μέτσοβο. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Από το βράδυ του Σαββάτου, την θέση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, αναμένεται να πάρει ο παγετός και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Πηγές: pamepreveza.gr, epirusgate.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις