ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακονήσι: Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης δύο παιδιών με ελικόπτερο της ΠΑ

Φαρμακονήσι: Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης δύο παιδιών με ελικόπτερο της ΠΑ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την Πολεμική Αεροπορία στο οποίο καταγράφονται οι προσπάθειες διάσωσης δύο μικρών κοριτσιών ηλικίας 8 και 12 ετών.

Το βίντεο είναι από την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/12) στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε δύο κορίτσια ηλικίας 8 έως 12 ετών, από το πλοίο VOS GRACE της FRONTEX, τα οποία ανήκαν σε ομάδα παράτυπων μεταναστών. Τα δύο μικρά κορίτσια νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας και στη συνέχεια -λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους- διακομίστηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ένα βρέφος και τρεις ενήλικες προστέθηκαν στα θύματα της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι

Στο μεταξύ οι νεκροί από την ανατροπή μιας ξύλινης βάρκας που μετέφερε 50 περίπου άτομα ανέρχονται στους 16 καθώς στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέσυραν σήμερα τις σορούς τεσσάρων ατόμων, ενός βρέφους, μίας γυναίκας και δύο ανδρών, από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, εκεί όπου χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου είχε σημειωθεί ένα ακόμα ναυάγιο με πρόσφυγες.

Πλέον, συνολικά οι νεκροί φτάνουν στους 16 (6 παιδιά, ένα βρέφος, τρεις γυναίκες και έξι άνδρες) ενώ οι έρευνες από πλωτά του Λιμενικού και σκάφος της FRONTEX συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, αγνοούνται ακόμα 8 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις