ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν οι θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους εν΄ όψει κακοκαιρίας

Άνοιξαν οι θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους εν΄ όψει κακοκαιρίας

Με τοτσουχτερό κρύο να σαρώνει από σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου τη χώρα, ο δήμος Αθηναίων -και όχι μόνο αυτός- λαμβάνει μέτρα για την προστασία των αστέγων.

Ανοικτός είναι από τις 10 σήμερα το πρωί, ο θερμαινόμενος χώρος του Δήμου Αθηναίων στον Κολωνό, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35.

Επίσης, από το πρωί του Σαββάτου και για όσες ημέρες παραμείνουν χαμηλές οι θερμοκρασίες, στη φιλοξενία των αστέγων θα συνδράμει και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, ενημερώνουν τους αστέγους πολίτες για την λειτουργία των χώρων αυτών ενώ σε 24ώρη βάση είναι διαθέσιμος ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του Δήμου Αθηναίων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλες πρωτοβουλίες παίρνουν και άλλοι δήμοι της Αττικής, όπως αυτός του Αμαρουσίου όπου ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος θα θέσει στη διάθεση του κοινού για τη φιλοξενία του, τις αίθουσες στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα) όπως και στο κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22, τηλ. 2106142248).

Μέτρα για τους άστεγους, ανακοίνωσε ο δήμος Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου θα διαθέσουν, σε 24ωρη βάση και για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία, τους θερμαινόμενους χώρους που βρίσκονται στον 1ο όροφο του Πύργου στον Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2, αλλά και το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στη Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β' 9 -11.

Θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες λειτουργούν και σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές.

Σχετικές ειδήσεις