ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ηλεία: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών - Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία (video)

Σεισμός Ηλεία: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών - Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία (video)

Μικρές υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε στις 21:06 το βράδυ της Δευτέρας, την Πελοπόννησο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν στην περιοχή των Κρεστενών οι έλεγχοι των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινοβραδινό σεισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

seismos2

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σύμφωνα με το patrastimes.gr, στην εθνική οδό Πύργου - Τριπόλεως, στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου, ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στην Φρίξα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και στη Φιγαλεία.

Δείτε βίντεο από την ώρα που «χτύπησε» ο εγκέλαδος, σε γήπεδο μπάσκετ:

Την ίδια ώρα, για προληπτικούς λόγους κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστενών, στο δήμο Ζαχάρως αλλά και αυτά στην Τοπική Κοινότητα Φιγαλείας.

seismos2

Παράλληλα, μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε καταγράψει 15 μετασεισμούς που έφταναν έως τα 3,6 Ρίχτερ.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, για τη σεισμική δόνηση.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Ευθύμιος Σώκος, «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμεικής δραστηριότητας, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας δήλσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό παρελθόν και τα ρήγματα που είχαν δώσει σεισμούς τα προηγούμενα χρόνια είχαν μικρότερο εστιακό βάθος.

Σχετικές ειδήσεις