ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και επεισόδια στην Ειδομένη - ΜΚΟ αποσύρουν τα μέλη τους

Ένταση και επεισόδια στην Ειδομένη - ΜΚΟ αποσύρουν τα μέλη τους

Το προσωπικό τους αποσύρουν προσωρινά ορισμένες ΜΚΟ από την Ειδομένη, εξαιτίας της αναστάτωσης που επικρατεί στον καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου σε καθιστική διαμαρτυρία πάνω στις διαβάσεις φωνάζοντας συνθήματα.

Από το μεσημέρι της Τρίτης,ορισμένες ΜΚΟ, λόγω της έντασης που επικρατεί από τη διαμαρτυρία των προσφύγων, επέλεξαν να αποσύρουν προσωρινά το προσωπικό τους από τον καταυλισμό, αφήνοντας, ωστόσο τις εγκαταστάσεις τους - και παρακολουθούν την κατάσταση, ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν μια ομάδα νεαρών εξαγριωμένων προσφύγων από εκείνους που πραγματοποιούν διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου, γκρέμισε τους σιδερένιους κάδους και τα προστατευτικά κάγκελα που είχαν στήσει νωρίτερα άλλοι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πάνω στη διάβαση των πεζών και οχημάτων που τέμνει τις σιδηροδρομικές γραμμές, πίσω από τα οποία βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες.

Στο σημείο επικρατεί προβληματισμός και εκνευρισμός ανάμεσα στους πρόσφυγες, μεταξύ αυτών που δεν επιθυμούν να δέχονται τροφή μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και άλλων που υποστηρίζουν ότι πρέπει ο δρόμος να παραμείνει προσβάσιμος, ώστε να υπάρχει μέριμνα για παροχή τροφής και νερού, τουλάχιστον για τα παιδιά τους.

Μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, προκειμένου να μπορέσουν να μοιράσουν γάλα για τα παιδιά στον καταυλισμό.

Νωρίτερα σήμερα, δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, όμως παρενέβησαν άλλοι πρόσφυγες και τους εμπόδισαν.

Σχετικές ειδήσεις