ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρηματίες εγκαλούν την εισαγγελία για τους ταξιτζήδες

Επιχειρηματίες εγκαλούν την εισαγγελία για τους ταξιτζήδες
Για «ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή που αγγίζουν τα όρια της...

Για «ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή που αγγίζουν τα όρια της παράβασης καθήκοντος» εγκαλεί τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με αφορμή τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων δημοσίων κτιρίων κλπ από ιδιοκτήτες ταξί.

Ο σύνδεσμος με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Α.Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητά την ουσιαστική παρέμβαση της δικαιοσύνης αφού όπως τονίζει από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων δημιουργείται μεγάλη δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό πλην της ταλαιπωρίας ελλήνων πολιτών και επισκεπτών.

«Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες εξόδου από τη κρίση», υπογραμμίζει ο σύνδεσμος.

Ωστόσο, ο σύνδεσμος καταλογίζει ευθύνες για τη κατάσταση αυτή στις αρμόδιες αρχές καθώς όπως υποστηρίζει ενώ σημειώνονται παραβάσεις νομοθεσίας από την πλευρά των ταξί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύον ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή χωρίς να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. Οι συμπεριφορές αυτές, τονίζει ο σύνδεσμος αγγίζουν τα όρια της παράβασης καθήκοντος.

Πάντως, ήδη οι εισαγγελίες Αθήνας, Πειραιά , Θεσσαλονίκης και Κρήτης έχουν κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα και διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν και από ποιούς έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλησης συγκοινωνιών και της παρεμπόδισης διακίνησης επιβατών.

Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προβούν ακόμα και σε κατασχέσεις ταξί εάν συνεχιστούν τα μπλόκα.