ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέλος ο Δακτύλιος – Δείτε πότε θα κάνει… διακοπές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέλος ο Δακτύλιος – Δείτε πότε θα κάνει… διακοπές

Τελευταία ημέρα που θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας θα είναι η Παρασκευή, 8 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα είναι ελεύθερη η κίνηση των οχημάτων (μονών και ζυγών) στην περιοχή του μικρού δακτυλίου (Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου/Πατησίων-Αλεξάνδρας).

Παράλληλα, θα παραμείνουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα του πράσινου δακτυλίου, που αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1η Ιανουαρίου 1994, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του μεγάλου δακτυλίου (Παραλιακή λεωφόρος-Αλίμου-Βουλιαγμένης-Ελ. Βενιζέλου-Περιμετρική Υμηττού-Κατεχάκη-Μεσογείων-Αγ. Παρασκευής-Χαλανδρίου-Παπανικολή-Κ. Παλαιολόγου-Καποδιστρίου-Κύμης-Κασταμονής-Χαλανδρίου-Αναγεννήσεως-Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας-Αθηνών-Θηβών-Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι).

Έτσι, όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2016-2017.

Η επαναφορά του δακτυλίου από το τέλος του καλοκαιριού θα καθοριστεί με νέα απόφαση του υπουργείου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων