ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο με ναυάγιο ανοικτά της Μυτιλήνης

Θρίλερ στο Αιγαίο με ναυάγιο ανοικτά της Μυτιλήνης

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα, μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα (04/08),περίπουδύο μίλια ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης μετά από ναυάγιο πλαστικής βάρκας.

Στη βάρκα επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα. Αρχικά το Λιμενικό περισυνέλεξε 68 άτομα όμως δύο ακόμα αγνοούνταν και οι έρευνες συνεχίστηκαν.

Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν σώοι.

Οι 70 επιβαίνοντες στη βάρκα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο hot spot της Μόριας, ενώ δύο από αυτούς, μία έγκυος και ένα μικρό παιδί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται προληπτικά.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν διασωθεί συνολικά 54 άτομα που επιχείρησαν να φτάσουν σε Μυτιλήνη και Χίο. Αναλυτικότερα, από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα στις 09:00 είχαν φτάσει στη Μυτιλήνη 23 άτομα και στη Χίο 31. Αντίθετα, για μια ακόμα μέρα δεν πέρασε κανείς στη Σάμο.

Σήμερα στη Μυτιλήνη, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.645 άτομα, στη Χίο 2.766 και στη Σάμο 1.038. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.458 πρόσφυγες ή μετανάστες.

Σχετικές ειδήσεις