ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο

Ενισχύονται οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο
Μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τους λουόμενους από τα τεράστια κύματα που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν...

Μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τους λουόμενους από τα τεράστια κύματα που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, παίρνουν οι υπεύθυνοι του ναυαγοσωστικού έργου Ρεθύμνου.

Χθες, σε παραλία στο Μπαλί έχασε ένα εννιάχρονο αγόρι τη ζωή του, γεγονός που «θορύβησε» τους υπεύθυνους στο νησί. Δημοσίευμα του goodnet.gr, αναφέρει πως ήδη σε πολλές παραλίες του Ρεθύμνου οι οποίες κρίνονται επικίνδυνες, έχουν πάρει εντολή να εκτελούν βάρδιες ναυαγοσώστες.

Συγκεκριμένα, στο Σφακάκι, την περιοχή «Ήλιος» στην Σκαλέτα, αλλά και στην Επισκοπή οι δημοτικές Αρχές τοποθέτησαν ναυαγοσώστες προκειμένου να υπάρχει προστασία των λουόμενων από τα κύματα, αφού παρά τις κόκκινες σημαίες πολλοί είναι αυτοί που πάνε να κολυμπήσουν.

Κινδύνεψαν και στην παραλία του Ρεθύμνου

Χθες το μεσημέρι κι ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν συνιστούσαν τη βουτιά στη θάλασσα, μια παρέα έξι ατόμων κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα κύματα. Ωστόσο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ναυαγοσώστων ανασύρθηκαν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Πρόκειται για παρέα τουριστών 18 – 22 ετών οι οποίοι εκτιμάται πως είχαν καταναλώσει και αλκοόλ πριν βουτήξουν.