ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκέντρωση για το προσφυγικό ζήτημα στη Χίο

Νέα συγκέντρωση για το προσφυγικό ζήτημα στη Χίο

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, από τη νεοσύστατη «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα».

Σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο Χίου, επισημαίνει ότι καλεί σε «ειρηνική, ακομμάτιστη, παγχιακή συγκέντρωση» τονίζοντας, αναφερόμενη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, ότι «εναντιωνόμαστε στις πολιτικές και όχι στους ανθρώπους».

«Για την αποφυγή ακόμα χειρότερων καταστάσεων, καλούμε τις τοπικές αρχές να συμπαραταχθούν με τα αυταπόδεικτα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, μήπως και προλάβουμε να αντιμετωπίσουμε το σημερινό αδιέξοδο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επιπλέον υποδομή στο νησί μας, όπως και αν την ονομάσουν (κέντρο φύλαξης, κέντρο πρώτης υποδοχής, κέντρο φιλοξενίας, κλπ), πολύ απλά γιατί το νησί μας δεν μπορεί να σηκώσει το διπλό βάρος της εισόδου από τη μία, αλλά και της μόνιμης παραμονής από την άλλη, χιλιάδων ανθρώπων. Επίσης, πρέπει να κλείσουν επιτέλους οι υπάρχουσες “φαβέλες” ΔΗΠΕΘΕ και Σούδας, που λειτουργούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να μπει χρονοδιάγραμμα για την διακοπή λειτουργίας της ΒΙΑΛ» τονίζεται στην επιστολή.

Σχετικές ειδήσεις