ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Αν «δούμε» τα λεφτά στους λογαριασμούς ίσως να λήξει η επίσχεση εργασίας

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Αν «δούμε» τα λεφτά στους λογαριασμούς ίσως να λήξει η επίσχεση εργασίας

«Εάν δούμε τα λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, θα εισηγηθώ στη συνέλευση να πιάσουμε τιμόνι», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αν θα λήξουν την επίσχεση εργασίας.

Ο κ. Τσερμενίδης ξεκαθάρισε, ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο αν θα κυκλοφορήσουν και πάλι - ύστερα από 12 μέρες- τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κινητοποίηση και πρόσθεσε: «Πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν και τίποτα και αν δεν πληρωθούμε, έστω και το ένα μηνιάτικο, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αν όμως δεν το δούμε με τα μάτια μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε επίσης, ότι δεν πρέπει κανείς να λησμονεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν να λαμβάνουν και επιπλέον δύο μηνιάτικα, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριου, «για τα οποία δεν μιλά κανείς», όπως είπε. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αν δεν δοθούν οριστικές λύσεις στο ζήτημα της μισθοδοσίας «θα βγούμε και πάλι στους δρόμους. Είμαστε σε εγρήγορση διαρκώς».

Χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τόνισε ότι «με κροκοδείλια δάκρυα και ψέματα δεν λύνονται επί της ουσίας τα προβλήματα, ούτε στη ζωή, ούτε στον Οργανισμό».

Πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα εκταμιεύτηκαν και ότι αύριο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. «Τα λεφτά ήρθαν από το υπουργείο και είναι σε ασφαλή λογαριασμό του Οργανισμού. Εάν ήταν εργάσιμη η ώρα θα γινόταν αμέσως η μεταφορά τους στους εργαζομένους. Ωστόσο δεδομένης της ώρας, αυτό θα γίνει αύριο το πρωί», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό έχουν αναλάβει την καταβολή για τα δεδλυλευμένα του μήνα Ιουλίου προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ενώ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και 14 δήμαρχοι και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σχετικές ειδήσεις