ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λάρισα: Στην εντατική με εγκαύματα ο 4χρονος - Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά

Τραγωδία στη Λάρισα: Στην εντατική με εγκαύματα ο 4χρονος - Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα νοσηλεύεται το τετράχρονο παιδί που υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του onlarissa.gr, το παιδί βρίσκεται στη μηχανική υποστήριξη, καθώς φέρει εγκαύματα κυρίως στα άνω του άκρα, ενώ έχει εισπνεύσει και μεγάλες ποσότητες καπνού.

larisss

Υπάρχει ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς σε πρώτη φάση έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση.

lariss copy

Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του 4χρονου η οποία επειδή είναι σε κατάσταση σοκ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι.

Ωστόσο, άλλες πηγές σημειώνουν πως η μητέρα είχε και νυχτερινή εργασία προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης εξήγησε πως η οικογένεια της μητέρας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και η ίδια δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια. Ωστόσο, παρέχονταν βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, βοήθεια σε στενό μέλος της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις