Κατάντια: Δεν υπάρχουν χρήματα για ραντάρ στις εθνικές οδούς

Νewsbomb

Κατάντια: Δεν υπάρχουν χρήματα για ραντάρ στις εθνικές οδούς

Ευχολόγια από τους αρμόδιους την ώρα που θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες ζωές 

Κυνική ομολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα – Έβαλαν τα ραντάρ στους επαρχιακούς δρόμους και όχι στους αυτοκινητόδρομους

Είναι γνωστό πως το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα είναι σε τραγική κατάσταση. Ακόμα και οι δρόμοι που πέρασαν στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών, όπως η Αθηνών – Λαμίας, έχουν σοβαρά προβλήματα. Για την Αθηνών – Πατρών δεν το συζητάμε καν... δρόμος καρμανιόλα που για να κινηθείς πρέπει να κάνεις πρώτα το σταυρό σου. Να πιάσουμε και την Αντιρρίου – Ιωαννίνων; Αφήστε το καλύτερα...

Το κράτος αντί να πιέσει τους ιδιώτες για γρήγορη αποκατάσταση των εθνικών οδών, αφού έχουν αποκρατικοποιηθεί εδώ και χρόνια, αφήνει τους πολίτες στην τύχη τους να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα κάθε φορά που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Δεν το λέμε για να κατακρίνουμε την κυβέρνηση. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Νίκος Τόσκας ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να τοποθετηθούν ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στις εθνικές οδούς.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Realfm, «τα ραντάρ δεν λείπουν από τις εθνικές οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια. Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω. Το 2010, όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών, τα ραντάρ, αντί να μπουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στις εθνικές οδούς μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει πράγματι πρόβλημα γιατί υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των εθνικών οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η τροχαία στους διάφορους ελέγχους».

Και συνέχισε: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Και εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ. Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος».

Ευχολόγια λοιπόν... για μια κόμη φορά, λίγες μέρες μετά το φρικτό τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας που κόστισε τη ζωή σε 4 άτομα εκ των οποίων ένα μωράκι 3 ετών, οι αρμόδιοι λένε και πάλι «μακάρι να...»!

Αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ!

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved