ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Νέες έρευνες και αυτοψία για την υπόθεση του Στίβεν Κουκ

Ηράκλειο: Νέες έρευνες και αυτοψία για την υπόθεση του Στίβεν Κουκ

«Ανοίγει» και πάλι η υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού τουρίστα Στίβεν Κουκ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβρη του 2005, στα Μάλια Ηρακλείου.

Βρετανοί αστυνομικοί βρίσκονται στα Μάλια όπου και πραγματοποιούν νέες έρευνες και αυτοψία, στο σημείο όπου πριν από περίπου ένα μήνα, είχε βρεθεί ο σκελετός του Στίβεν Κουκ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 12 χρόνια σε ηλικία 20 ετών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχοντας στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό, ερευνούν τους χώρους τόσο στο οίκημα όπου βρίσκεται το πηγάδι, στο οποίο εντοπίσθηκαν τα οστά του άτυχου νεαρού όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συλλέγοντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις έρευνες στη gallery του Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται ότι ο σκελετός είχε βρεθεί στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε πηγάδι, σε περιοχή των Μαλίων από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν οι υποψίες που τελικά επιβεβαιώθηκαν, πως ο σκελετός ανήκε στον 20χρονο Στίβεν Κουκ.

Ο άτυχος Βρετανός, είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένεια του τον αναζητούσε.

Στις 9 Μαρτίου και στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση θανάτου του, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ τις ανακριτικές και τις αστυνομικές αρχές όπου είχαν συζητηθεί όλα εκείνα τα στοιχεία διερεύνησης της υπόθεσης και οι επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επί 11 χρόνια αγνοούμενος Στίβεν σκοτώθηκε από ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σχετικές ειδήσεις