ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε και δεύτερο όπλο των ληστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Βρέθηκε και δεύτερο όπλο των ληστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι των ληστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου – Εικάζεται ότι πρόκειται για το όπλο του δεύτερου δράστη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος – Το εντόπισε καθαρίστρια σε κάδο απορριμμάτων.

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά τον εντοπισμό όπλου, μία ημέρα μετά την ένοπλη ληστεία σε χρηματοποστολή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πιστόλι εντόπισε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (11/05/2017) καθαρίστρια σε κάδο απορριμμάτων σε κτήριο απένταντι από το Ίδρυμα που έγινε η ληστεία.

Το δεύτερο πιστόλι εικάζεται ότι ανήκει στο δράστη της ληστείας, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Αστυνομίας και διενεργείται έρευνα για να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στο δεύτερο δράστη.

Και τα δύο πιστόλια, τόσο το 9αρι όπλο του πρώτου δράστη που συνελήφθη, όσο και το δεύτερο που εντοπίστηκε σήμερα θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση.

Για την ένοπλη ληστεία συνελήφθη ένας 25χρονος, ενώ άφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής που διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο 25χρονος είναι αδελφός συλληφθέντος, το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.

Για το λόγο αυτό, για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο 25χρονος ήταν αρνητικός στην προανάκριση, δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του, ενώ αρνείται ακόμα και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το μηχανάκι είχαν για τη ληστεία -αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για την διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά- είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων