ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκάδες οι τραυματίες

Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκάδες οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές Δημοτικού σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:40 το πρωί της Παρασκευής (26/05/2017), στις Σέρρες.

Το τουριστικό λεωφορείο, μετέφερε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και ανετράπη στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν συνολικά 36 παιδιά και γονείς.

Από το σύνολο των τραυματιών, 21 νοσηλεύονται. Οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τους διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένα παιδί φέρει κάταγμα στο χέρι. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

serres troxaio5

Το λεωφορείο μετέφερε τους μαθητές, μαζί με τους κηδεμόνες τους σε εκπαιδευτική εκδρομή. Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων της περιοχής, το σχολείο θα διοργάνωνε σήμερα εκδρομή στο Πόρτο Λάγος και στην Αλεξανδρούπολη.

Άλλοι μαθητές του ίδιου Δημοτικού, επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

serres troxaio2

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό αυτοκίνητο έκοψε το δρόμο στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα αυτό να βγει από το δρόμο και να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του.

serres troxaio6

Ο οδηγός του φορτηγού δεν σταμάτησε και τώρα αναζητείται από την Αστυνομία.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής οι οποίες απεγκλώβισαν ένα παιδί και μια γυναίκα από το λεωφορείο καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είχαν βγει μόνοι τους από το λεωφορείο.

Πληροφορίες του voria.gr αναφέρουν ότι το λεωφορείο -στο οποίο επέβαιναν 13 μαθητές, 18 γονείς και 4 δάσκαλοι- σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο και ότι στην περιοχή την ώρα του συμβάντος δεν έβρεχε.

Πηγή φωτογραφιών: infonews24.gr

Σχετικές ειδήσεις