ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ηρακλείου: Στις 24 Αυγούστου η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί»

Δήμος Ηρακλείου: Στις 24 Αυγούστου η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί»

Η διοργάνωση περιλαμβάνει συνολικά 25 εκδηλώσεις, θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου κι έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Με ομιλία για τη σχέση των ελληνόφωνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση στις 24 και μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη στις 25 Αυγούστου, ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» που οργανώνει ο δήμος Ηρακλείου.

Στο μήνυμά του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στον Δήμο Ηρακλείου εκτιμούμε τη βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά, όσα μας έχουν κληροδοτήσει η σπουδαία ιστορία μας και οι φωτισμένοι άνθρωποι που υπηρέτησαν τα γράμματα και τις τέχνες. Γνωρίζουμε, άλλωστε, καλά, τη σημασία που έχει ο πολιτισμός για την ανάταση και την ανάπτυξη του τόπου».

κρητη 1

Ο δήμαρχος σημειώνει ακόμα: «Ημερίδες, χορός, θέατρο, τραγούδι, όλα συγκλίνουν σε μια βασική κατεύθυνση. Την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του νησιού μας, την εδραίωση της πεποίθησης ότι το Ηράκλειο είναι τόπος με πνευματικότητα και αξίες και ότι μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου».

Σχετικές ειδήσεις