ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι δημοτικοί υπάλληλοι

Στους δρόμους οι δημοτικοί υπάλληλοι
Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν καταλήψεις όλων των δημαρχείων...

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμος της Αθήνας αναμένεται να επιδεινώσει η σημερινή μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας από τα δημοτικά οχήματα (π.χ. τα απορριμματοφόρα κλπ) που θα κατακλίσουν τους δρόμους του κέντρου της πόλης. Τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα και η Αθήνα θυμίζει χώρα τριτοκοσμική.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους σχεδιάζουν καταλήψεις όλων των δημαρχείων, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. έως τις 12.30 μ.μ., ενώ ωθεί τους συμμετέχοντες στην κατάληψη να κάψουν τα ειδοποιητήρια του υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συνδικαλιστών στελεχών του δημοσίου στο Θέατρο Ορφέας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλήνια απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Οκτωβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι καλούνται να καταλάβουν όλα τα δημοτικά γκαράζ αλλά και τους ΧΥΤΑ, έως την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στις 5 Οκτωβρίου.