ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Με εκχιονιστικά καθάρισαν την Εθνική Οδό από το χαλάζι στη Φθιώτιδα

Κακοκαιρία: Με εκχιονιστικά καθάρισαν την Εθνική Οδό από το χαλάζι στη Φθιώτιδα

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/10) λίγο μετά τις 21:30 στην περιοχή του δήμου Λοκρών με έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στο κομμάτι της Εθνικής μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας με την Τροχαία να προειδοποιεί τους οδηγούς που κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφαοδρή που ο δρόμος στρώθηκε σαν να είχε χιονίσει με αποτέλεσμα η Τροχαία να ζητήσει τη συνδρομή εκχιονιστικών για τη διάνοιξη της Οδού!

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 21:30 και μέσα σε λίγα λεπτά είχε δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα από το 155ο χμ έως και το 160 όπου έγινε και τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας για 2η φορά.

Ακόμη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως καθώς ο «Δαίδαλος» άφησε έντονα τα σημάδια του στην περιοχή.

Ιδιαίτεροι φόβοι καταγράφονται για τις καλλιέργειες της περιοχής και σε αυτό που θα αντικρύσουν με το πρώτο φως της ημέρας οι γεωργοί. Ειδικά στην περίπτωση των ελαιόδεντρων που το χαλάζι ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο.

Ισχυρή βροχόπτωση με πτώσεις κεραυνών είχαμε και στην περιοχή της Λαμίας, χωρίς και εδώ να έχουμε ανάλογα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι δυνατή βροχόπτωση σημειώθηκε και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα.

Σχετικές ειδήσεις