ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος και ανησυχία στην Ελούντα: Φώκια επιτίθεται και σκοτώνει χελώνες της περιοχής

Τρόμος και ανησυχία στην Ελούντα: Φώκια επιτίθεται και σκοτώνει χελώνες της περιοχής

Σοκ προκαλεί η στιγμή θανάτωσης χελώνας από μεγάλη φώκια στον κόλπο της Ελούντας, όπως προκύπτει από μαρτυρίες και από ερασιτεχνικό βίντεο ψαρά, το οποίο έχει στη διάθεση του, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα μετά τα απανωτά περιστατικά θανάτωσης χελωνών καρέτα - καρέτα, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου σχημάτισε μια πρώτη εικόνα γύρω από τα περιστατικά με τις νεκρές χελώνες που ξέβρασε η θάλασσα, με τον διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας να περιγράφει στην ΚΡΗΤΗ TV τα μέτρα που έλαβαν προκειμένου να ρίξουν φως στο ασυνήθιστο αυτό περιστατικό.

Αν και το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση, ψαράδες στην Ελούντα που έχουν δει τη φώκια δεν κρύβουν την ανησυχία τους…

Εδώ και λίγες μέρες, χελώνα που είναι τραυματισμένη στο κάτω μέρος του λαιμού φιλοξενείται στο Ενυδρείο Κρήτης, το οποίο λειτουργεί και ως Κέντρο Περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας.
Σύμφωνα με την κυρία Ασπασία Στεργιώτη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η τραυματισμένη χελώνα να ανακάμψει σύντομα, με την ίδια να μην είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του περιστατικού.

Πηγή: neakriti.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων