ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή της μητέρας του Αμίρ στον Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή της μητέρας του Αμίρ στον Αλέξη Τσίπρα

To Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων δημοσιοποίησε επιστολή της μητέρας του Αμίρ προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σ' αυτήν, η Αρζού Χιματιάν ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα βοήθεια για την επανένωση της οικογένειας με τον σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, ο οποίος είναι πρόσφυγας, αιτών άσυλο στη Γερμανία, ενώ επισημαίνει ότι «χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.

Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.

Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.

Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

ΑρζούΧιματιάν»

Σχετικές ειδήσεις