Αυξήσεις τιμών στα διόδια Μαλγάρων
Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν από σήμερα οι οδηγοί που διέρχονται τα διόδια Μαλγάρων, καθώς τίθενται...
Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν από σήμερα οι οδηγοί που διέρχονται τα διόδια Μαλγάρων, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι αυξήσεις στις τιμές.
Συγκεκριμένα, για τα ΙΧ η τιμή από 2 ευρώ αυξήθηκε στα 2,80 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες από 1 ευρώ πήγε στο 1,40, ενώ το αντίτιμο για τα μικρά φορτηγά διαμορφώνεται στα 6 ευρώ από 4,30 ευρώ και στα 7 ευρώ για τα μεγάλα (5 ευρώ).
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η αύξηση στις τιμές των συγκεκριμένων διοδίων ήταν προγραμματισμένη και πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.
Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι όσα αυτοκίνητα περνούν από τα Μάλγαρα, διασχίζουν την Εγνατία Οδό, στην οποία μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν σταθμοί διοδίων. Επιπλέον, με την αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων ισοσκελίζεται σε ένα βαθμό, κατόπιν συμφωνίας με τους Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου, η κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, που προβλέπονταν στη σύμβαση παραχώρησης.
Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του οδικού άξονα που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία με τη σύμβαση του 2007, από τα Μάλγαρα μέχρι το Δερβένι Θεσσαλονίκης.