ΕΛΛΑΔΑ

Β. Μιχαλολιάκος: «Καθαρή πόλη ο Πειραιάς μέχρι την Κυριακή»

Β. Μιχαλολιάκος: «Καθαρή πόλη ο Πειραιάς μέχρι την Κυριακή»

Την πεποίθηση του ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πειραιά θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των συσσωρεμένων απορριμμάτων, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος τόνισε :

«Πρέπει να είμαστε σε μια εγρήγορση και σε μια αναπόληση σημαντικών εθνικών στιγμών που πέρασε αυτή η χώρα. Δεν είναι όλα μαύρα. Δεν ήταν όλα μαύρα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα που δανείστηκε, είναι και η χώρα που προσέφερε.

Στον Πειραιά υπάρχει μια συμμαχία μεταξύ Δημοτικής Αρχής –Εργαζομένων –Δημοτών, που κανείς δεν μπορεί να την διασπάσει. Είναι μια συμμαχία αρχών και πάθους. Πάθους για τον Πειραιά.

Στην προεκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών, το μείζον θέμα ήταν τα σκουπίδια. Λένε οι ειδικοί ότι όταν έχουμε μία απεργιακή κινητοποίηση, θέλουμε διπλάσιο αριθμό ημερών για να κάνουμε την αποκατάσταση. Η απεργιακή κινητοποίηση ήταν 21 ημέρες, θα έπρεπε να θέλουμε 42 ημέρες.

Μέχρι την Κυριακή το αργότερο, ο Πειραιάς θα είναι και πάλι καθαρή πόλη. Όταν έλεγα προεκλογικά ότι σε 60 ημέρες ο Πειραιάς θα είναι καθαρή πόλη, πολλοί έσπευδαν να ειρωνευτούν αυτή την δέσμευση. Από αυτά τα σκουπίδια οι εργάτες καθαριότητας, που πήραν 2 ευρώ δεκαπενθήμερο, θα μας απαλλάξουν. Το μεγάλο θέμα είναι, να αποσύρουμε εκείνα τα σκουπίδια που ρυπαίνουν το δημόσιο βίο της χώρας εδώ και δεκαετίες και ταπεινώνουν τη χώρα μας. Πότε θα απαλλαγούμε και πως; Τι θέλουμε να αναδείξουμε; Ότι ο μεγάλος εχθρός του Έθνους είναι οι σκουπιδιάρηδες, να τους εξοντώσουμε;

Κάθε Δήμαρχος έχει το καθήκον να σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και το ιερό δικαίωμα της απεργίας. Το λέω με το πιο καθαρό τρόπο: είμαι με τους εργάτες.

Δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς παρενέργειες. Είμαι ένας Δήμαρχος που δεν διαθέτω μεταφυσικές ικανότητες. Όμως έχουμε φτιάξει μια απόλυτη υπερκομματική συμμαχία: Δημοτική Αρχή- Εργαζόμενοι –Δημότες, γι’ αυτό και οι δημότες λένε:

Δήμαρχε να είσαι μαζί με τους εργάτες».