ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Διέκοψε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

Μυτιλήνη: Διέκοψε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

Διέκοψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης.

Ο κ. Τρακέλλης συναντήθηκε την Τετάρτη (27/6) με τον υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος του ανέφερε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου, για αποσυμφόρηση των νησιών μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την κατάλληλη προετοιμασία των δομών στην ενδοχώρα.

Επίσης, τόνισε ότι υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και του Δήμου της Μυτιλήνης για την προκήρυξη διαγωνισμού για την απομάκρυνση των λυμάτων στην περιοχή, ενώ θα ξεκινήσουν μικρά έργα μέσα στον επόμενο μήνα προς την ίδια κατεύθυνση.

Ολοκληρώθηκαν επίσης, οι διαδικασίες για την απόδοση των αποζημιώσεων μέσω του δήμου στους δικαιούχους κατοίκους για τις υλικές ζημιές που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ υπάρχει συνεννόηση με την αστυνομία για να ενταθούν τα μέτρα για καλύτερη αστυνόμευση μέσα και έξω από τον καταυλισμό της Μόριας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και στους κατοίκους της περιοχής και στους διαμένοντες πρόσφυγες- μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ