ΕΛΛΑΔΑ

«Θέλουν να μου κάνουν κακό»: Ποιους φοβόταν ο 23χρονος φαντάρος που χάθηκε εν πλω

«Θέλουν να μου κάνουν κακό»: Ποιους φοβόταν ο 23χρονος φαντάρος που χάθηκε εν πλω

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 23χρονου Σαράντη Κολλιαδέλη από το «Νήσος Ρόδος» τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Κανένα σημείο ζωής του 23χρονου φαντάρου από τη Χαλκίδα που υπηρετούσε στη Χίο και επέστρεφε με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά με αναβολή. Οι συγγενείς του τον αναζητούν εδώ και τρεις ημέρες και ανησυχούν ιδιαιτέρως για την τύχη του, καθώς λίγη ώρα πριν εξαφανιστεί είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του. Στις κάμερες του πλοίου δεν φαίνεται να αποβιβάζεται, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο ο 23χρονος να επιβιβάστηκε σε κάποιο Ι.Χ με ή παρά τη θέλησή του.

LOST KOLLIADELIS

Βοηθήστε να τον βρούμε…

Η Εύα, η νεαρή φίλη του Τάκη μίλησε στο «Τούνελ» γεμάτη αγωνία, όπου ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του με βιντεοκλήση λίγο πριν ξεκινήσει το πλοίο από το λιμάνι της Χίου.

«Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, με ενημέρωσε πως θα έπεφτε να κοιμηθεί. Αυτό δεν το λέει κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει. Είδαμε το υλικό από την κάμερα που έδειχνε τους επιβάτες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο, αλλά δεν ήταν πουθενά. Υπάρχει επιπλέον υλικό από διαφορετικές κάμερες των γκαράζ και άλλων σημείων, που θα εξετάσουμε εξονυχιστικά. Ο Τάκης το μόνο που μου είχε πει πως τον απασχολούσε, ήταν πως είχε πρόβλημα με κάποιον που πίστευε πως ήθελε να του κάνει κακό. Είχε την αίσθηση πως τον παρακολουθούσαν. Προσωπικά θέλω να απευθύνω έκκληση στους επιβάτες που τυχόν τον είδαν και στους εθελοντές και ψαράδες της Τήνου, να βοηθήσουν στις έρευνες».

Την ίδια ώρα σε απόγνωση βρίσκεται και ο πατέρας του Σαράντη Κολλιαδελη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εξαφάνισή του δεν είναι τυχαία και ότι οι υποψίες στρέφονται στο στρατό.

«Όταν μίλησε στην κοπέλα του, είπε ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν είπε περισσότερα πράγματα. Ανέφερε ότι κινδυνεύει και ότι θα του την κάνουν στη Χίο ή στο λιμάνι του Πειραιά.Τελικά του την έκαναν εν πλω», είπε σε εκπομπή του Έψιλον ο πατέρας του 23χρονου.

«Μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι συνέβη στο στρατόπεδο της Χίου. Όλοι έχουμε μπει στο στρατό και ξέρουμε τι γίνεται εκεί. Να είναι καλά όλες οι δυνάμεις που μας φυλούν, αλλά δε γίνεται να στέλνουμε τα παιδιά μας φαντάρους και να τα παίρνουμε νεκρά! Ένα παιδί διαμάντι έχω χάσει. Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο», ξέσπασε ο πατέρα του αγνοούμενου φαντάρου.

Ο 23χρονος παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα στην μονάδα του στη Χίο και πριν από λίγες μέρες ζήτησε και πήρε αναβολή, για προσωπικούς του λογούς.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Χίου στις 11:20 το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου και κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 7:00 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον συνεπιβάτη, φίλο και συνάδελφο του αγνοούμενου, ο Τάκης εθεάθη για τελευταία φορά στο κατάστρωμα του πλοίου στη μία και μισή με δύο τα ξημερώματα. Λίγη ώρα αργότερα στις δύο και τέταρτο, έστειλε μήνυμα στην κοπέλα του, στο οποίο της έγραφε «σε λίγο θα πέσω για ύπνο». Το τελευταίο σήμα του ενός από τα δύο κινητά του, εξέπεμψε μετά από ένα τέταρτο, ανοιχτά της Τήνου.

Κατά τον κατάπλου του «Νήσος Ρόδος» στον Πειραιά, παρά την αναζήτηση από το πλήρωμα, δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr στο πλοίο βρέθηκαν το σακ βουαγιάζ του με τα προσωπικά του αντικείμενα και το sleeping bag που είχε στρώσει για να κοιμηθεί στο εσωτερικό του πλοίου. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν τα δυο κινητά του τηλέφωνα, η ταυτότητα και η κάρτα τραπέζης.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από επιστήμονα για την κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα – Τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια