ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Τέθηκε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Ρόδο: Τέθηκε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Ηπυρκαγιάεκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (07/09), στηδασική περιοχή «Κυμισάλα»κοντά στο Μονόλιθο, ο οποίος βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη εστία φωτιάς λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο φράγμα της Απολακκιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού ήταν μεγάλη, καθώς απειλήθηκε ένα από τα τελευταία «παρθένα» δάση της Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου που ασχολείται με την πυροπροστασία) καθώς και εθελοντές, ενώ απογειώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, για να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος.

Λίγο αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά στην περιοχή παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση για δεύτερο μέτωπο, κοντά στο φράγμα της Απολακκιάς, σύμφωνα με το rodiaki.gr, επρόκειτο για λάθος συναγερμό. Πιθανότατα λόγω των καπνών από την φωτιά κοντά στον Μονόλιθο, κάποιος πολίτης θεώρησε ότι υπήρχε και στο συγκεκριμένο σημείο εστία πυρκαγιάς και κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας «στείλαμε άμεσα όχημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο σημείο, αλλά ευτυχώς όπως διασπιτώθηκε δεν υπήρχε καμία εστία φωτιάς στην περιοχή του φράγματος Απολακκιάς».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Rodiaki

Διαβάστε επίσης:

Τα «σπάσανε» Πούτιν και Ερντογάν – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Προσοχή! Ερχονται βροχές... Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για την αλλαγή του καιρού (video)