ΕΛΛΑΔΑ

Η φιλανθρωπική δράση του Πατρινού επιχειρηματία Αλέξανδρου Καλλέργη που θα σας συγκινήσει

Η φιλανθρωπική δράση του Πατρινού επιχειρηματία Αλέξανδρου Καλλέργη που θα σας συγκινήσει

Συγκινεί ο Πατρινός επιχειρηματίας που δώρισε σε ευπαθείς οικογένειες 1,5 τόνο μοσχάρι

«Προσπαθώ να στέκομαι -όσο και με όποιο τρόπο μπορώ- στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας», εξομολογείται ο Αλέξανδρος Καλλέργης. Δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας με όραμα, που διαπρέπει ακόμα και στην κρίση, έχοντας γερά θεμέλια, αλλά ένας άνθρωπος που φροντίζει τα μέγιστα για τον συνάνθρωπό του, συμμετέχοντας στα κοινά με όποιο τρόπο μπορεί, στηρίζοντας τον αθλητισμό, αλλά και βοηθώντας στο έπακρον, αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Αλέξανδρος Καλλέργης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, συγκαταλέγεται στους ευυπόληπτους πολίτες των Πατρών, αποτελώντας έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες.

Διάδοχος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καλλέργη και άξιος συνεχιστής της μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης «Καλλέργης Μηχανήματα» στην Πάτρα, ο Αλέξανδρος Καλλέργης, έχει καταφέρει με τις πράξεις του, να συζητιέται για το επιχειρηματικό του έργο, το έντονο φιλανθρωπικό πρόσωπό του, που φροντίζει να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να διαπρέψουν, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία μας χρόνια.

Έχοντας βραβευτεί πολλάκις για τη φιλανθρωπική και αθλητική του δράση, όντας ο ίδιος στο παρελθόν Πρόεδρος στην ομάδα πόλο της ΕΑΠ, αλλά και στηρίζοντας τα μαχητικά αθλήματα, μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η πρόσφατη ανθρωπιστική του κίνηση, προσφέροντας απλόχερα 1,5 τόνο κρέας σε άπορες οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, ενώ πρωταγωνίστησε και στην παράδοση μηχανημάτων υψίστης σημασίας στο Καραμάνδειο Νοσοκομείο, όπου παρέστη και η Φαίη Σκορδά, σε μία εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά, που τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Ένωσης Γυναικών Πάτρας! Ο Αλέξανδρος Καλλέργης είναι ένας νέος άνθρωπος, με επιχειρηματικό ταλέντο και φιλεύσπλαχνο πνεύμα, που έχει ήδη προσφέρει πολλά και έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα πολλά περισσότερα στον τόπο του.

Πρόσφατα δωρίσατε απλόχερα 1.5 τόνους μοσχάρι σε άπορα οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, προκαλώντας τη συγκίνηση του δημάρχου.

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Με το να στηρίξω την προσπάθεια της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, θεωρώ ότι υπάρχει συσπείρωση και δεν γίνεται να απέχουμε. Αυτές οι δυσκολίες και οι αγωνίες που, από τον Μάιο του 2010 που εισήλθαμε στον Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ, ορθώνονται ως βουνό καθημερινά μπροστά μας, είχαν και την... θετική τους πλευρά (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) . Βοήθησαν ώστε να ξυπνήσει το χαμένο αίσθημα της αλληλεγγυότητας, της συμπαράστασης και της αλληλοβοήθειας του Έλληνα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, παρά μόνο ότι πάνω απ΄όλα είμαστε άνθρωποι . Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθειά αυτή και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία».