Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Newsbomb

Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα εντελώς νέο σύστημα αστυνόμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο. Η ΕΛ.ΑΣ. αλλάζει σε φιλοσοφία και σε πρακτικό επίπεδο τον τρόπο περιπολιών και γενικότερης αστυνόμευσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη νέα μορφή εγκληματικότητας αλλά και την πάγια επιθυμία του πολίτη να βλέπει περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο.

Οι βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών.

Η βασική αρχή του νέου σχεδιασμού είναι η εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου να υπάρχει πάγια και μόνο για περιπολίες συγκεκριμένος αριθμός περιπολικών σε κάθε τμήμα και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Μάλιστα, οι ημερήσιες, πάγιες βάρδιες των περιπολικών θα είναι προσβάσιμες μέσω ενός online συστήματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμα και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο των πεζών περιπολιών που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα άρχισε να αποδίδει τουλάχιστον για την εφαρμογή του στο Πεδίον του Άρεως, πάρα το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους παράλληλους και κάθετους δρόμους γύρω από το πάρκο.

Το σχέδιο τώρα προβλέπει επέκταση του συγκεκριμένου σχεδίου αλλά οι περιπολίες των αστυνομικών δεν θα σταματούν τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved