ΕΛΛΑΔΑ

Την απειλούσε με δημοσίευση προσωπικών τους στιγμών στο ίντερνετ

Την απειλούσε με δημοσίευση προσωπικών τους στιγμών στο ίντερνετ

Δικογραφία σχηματίστηκε σήμερα, εις βάρος ενός 48χρονου Έλληνα ο οποίος εκβίαζε τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 36χρονης Ελληνίδας, ο σύντροφός της την απειλούσε συστηματικά πως εάν τον παρατήσει, θα δημοσιεύσει στο διαδίκτυο προσωπικές τους στιγμές.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι για παράνομη βία, εξύβριση και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από τη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε προ λίγων ημερών η 36χρονη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της υπηρεσίας διενήργησαν έρευνα παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 48χρονου και εντόπισαν υλικό προσωπικών στιγμών σε ψηφιακό – μαγνητικό αρχείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 36χρονης, ο 48χρονος φίλος της, την εξύβριζε χυδαία επί αρκετό χρονικό διάστημα, βιαιοπραγούσε εναντίον της και την απειλούσε, ιδίως τους τελευταίους εννιά μήνες, ότι θα δημοσίευε το συγκεκριμένο ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο.

Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής εντός του οποίου βρέθηκε το ψηφιακό υλικό.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.