ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Συναγερμός για τον αγριεμένο «Φοίβο» - Πλημμύρες, πτώσεις βράχων και δεκάδες προβλήματα

Κακοκαιρία: Συναγερμός για τον αγριεμένο «Φοίβο» - Πλημμύρες, πτώσεις βράχων και δεκάδες προβλήματα
eurokinissi

Η κακοκαιρία «Φοίβος» που «χτυπά» την Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/01) έφερε δεκάδες προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας. 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πρωτεύουσα εξαιτίας της καταιγίδας που πλήττει την Αθήνα από τα ξημερώματα.

Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με αργούς ρυθμούς.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Συναγερμός για τον Πηνειό - Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του Πηνειού και άλλων ποταμών, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται και σήμερα σε όλο τον νομό Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, αν και είμαστε, όπως σημειώνει, σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω των βροχοπτώσεων, όπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν τους δρόμους απομακρύνοντας τους βράχους. Επίσης, χιονίζει στην περιοχή του Ασπροποτάμου και πάνω από τα 1000 μέτρα.

Πλημμύρες και κλειστά σχολεία στη Μεσσηνία

Πολυάριθμες ζημιές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Λακωνία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flynews.gr, ένας από τους δήμους που έχει πληγεί περισσότερο είναι ο Δήμος Ευρώτα με τους κατοίκους και αγρότες να κάνουν λόγο για ολοκληρωτικές καταστροφές. Η σημερινή μέρα βρήκε για ακόμα μια φορά πολίτες σε πολλές περιοχές να μετρούν τις πληγές τους.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Από τον όγκο του νερού, πλημμύρισε ο «Βουρβάς«» στο Βλαχιώτη, ενώ ο ποταμός Ευρώτα έχει φουσκώσει επικίνδυνα. Πολλές οι ζημιές σε καλλιέργειες, αγροκτήματα, αγροτικούς δρόμους και σπίτια.

Διακοπές κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη

Λόγω θυελλωδών ανέμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Πέλλας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διακοπή κυκλοφορίας εφαρμόζεται από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας και από το 7ο χιλιόμετρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς έως το Βόρας.

Στο μεταξύ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω χιονόπτωσης και παγετού. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες (13.00) για τα οχήματα που κινούνται από το 10ο έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και από το 10ο έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου "Τρία Πέντε Πηγάδια".

Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις