ΕΛΛΑΔΑ

Στον «αέρα» πάλι τα διπλώματα οδήγησης - Νέα αποχή των εξεταστών

Στον «αέρα» πάλι τα διπλώματα οδήγησης - Νέα αποχή των εξεταστών
Νέα ταλαιπωρία για όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις αφού απεργούν και πάλι οι εκπαιδευτές

Δίπλωμα οδήγησης: Χάος με τους υποψήφιους οδηγούς - Σε νέα διαμαρτυρία προχώρησαν οι εκπαιδευτές οδήγησης

Στον «αέρα» βρίσκονται «ξανά» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) αποφάσισε νέα πενθήμερη αποχή από το έργο των εξετάσεων.

Η αποχή ξεκίνησε τη Δευτέρα (18/02) και αναμένεται να κρατήσει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι και την Παρασκευή (22/08).

Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Τα θέματα που διαμαρτύρονται

Οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για θέμα των πρακτικών εξετάσεων των ηλικιωμένων από 74 ετών και πάνω, οι οποίοι υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους .

Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα παράβολα, που οδηγεί σε αύξηση των ασφαλίστρων, που θα μετακυλήσουν στους υποψηφίους οδηγούς κλπ.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν: «Το νέο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο ιδιωτικοποίησης του έργου των εξετάσεων, αφού δεν ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών ή των οδηγών, θα διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης δημόσιων φορέων. Δεν διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων και δεν υπηρετεί την οδική ασφάλεια. Δεν επαναφέρει την αποζημίωση για το λεγόμενο ''βοηθητικό έργο'' των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τα αιτήματα

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα αιτήματα είναι τα εξής:

- Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
- Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
- Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Ανοιξιάτικη η Τρίτη - Έρχεται ραγδαία επιδείνωση (pics)

Τραγωδία στην Κρήτη: Η αδικοχαμένη οικογένεια και ένα μωρό που δεν θα γνωρίσει τους γονείς του

Σχετικές ειδήσεις